FOK!filmtip van de dag: Rango (2011)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Rango

Vandaag kiezen we bij de FOK!filmtip van de dag voor een heerlijke animatiefilm van Gore Verbinski. Op RTL4 is vanavond om 20.30 uur de film Rango te zien. De film gaat over een enigszins gestoorde kameleon genaamd Rango (Johnny Depp) die denkt dat hij een echte cowboy is. Rango vind zijn leven maar saai en besluit om op avontuur te gaan. Bij zijn reis ontmoet Rango allerlei dieren waaronder ook het mooie hagedissenvrouwtje Beans (Isla Fisher). Het avontuur van Rango verloopt echter anders dan hij ooit had kunnen bedenken.

Rango 1

Rango was in 2012 de terechte winnaar van de Oscar voor beste animatiefilm. De computergeanimeerde film uit 2011 won ook een viertal Annie Awards, onder meer voor beste film. De titel van de film was een subtiele verwijzing naar de epische spaghettiwestern Django. In de film horen we, naast Johnny Depp en Isla Fisher, ook de stemmen van Bill Nighy, Abigail Breslin, Alfred Molina, Harry Dean Stanton, Ray Winstone, Timothy Olyphant, Stephen Root en Ned Beatty.

Rango 2

Filmgekken zullen absoluut deze mooie animatiefilm, waarin we prachtige knipogen zien naar klassiekers als The Shakiest Gun in the West, A Fistful of Dollars, El Topo, Chinatown, The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West, Cat Ballou, Raising Arizona, Fear and Loathing in Las Vegas en Star Wars: A New Hope, niet willen missen.

 

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!