Sega Sammy neemt failliet Index Corp over

Oscar.

Gamebedrijf Sega Sammy heeft het failliet verklaarde Index Corp overgenomen. De overname moet 1 november zijn afgerond. Dat heeft het moederbedrijf van game-uitgever Sega woensdag bekendgemaakt. Index Corp is het moederbedrijf van game-uitgever Atlus, onder meer verantwoordelijk voor de Persona-rollenspelreeks.

In een verklaring noemt Sega de rollenspellen Shin Megami Tensei, Persona en Etrian Odyssey als voornaamste redenen voor de overname. Hoeveel geld is gemoeid met de overname is niet bekendgemaakt. Volgens de Japanse krant Nikkei gaat het om veertien miljard yen (105,6 miljoen euro).

Index Corp vroeg eind juni faillissement aan, waarop het bedrijf een maand later van de beurs werd verwijderd. Naar verluidt heeft het bedrijf een schuld van 24,5 miljard yen (184,9 miljoen euro). Daarnaast zou het bedrijf hebben gesjoemeld met de boekhouding.

In augustus kwam het bericht naar buiten dat twintig kapers op de kust lagen om Index Corp, en dan vooral Atlus, over te nemen. Het gamebedrijf is vooral bekend van typisch Japanse rollenspellen gericht op een westers publiek. Onder meer de rollenspelreeks Persona, het actierollenspel Demon's Souls en de ziekenhuissimulatie Trauma Center komen uit de stal van Atlus.


Sega Sammy neemt failliet Index Corp over