T. Dekker breekt been bij valpartij

Peterselieman

Wielrenner Thomas Dekker zal niet met een goed gevoel terugkijken op zijn trip naar Noord-Amerika. De Nederlandse coureur van Garmin-Sharp heeft naar nu blijkt bij een valpartij tijdens de Ronde van Alberta zijn rechter onderbeen gebroken.

Dekker had na de val veel pijn, maar reed de ronde gewoon uit en deed afgelopen vrijdag mee aan de GP Québec waarin hij opnieuw viel en ditmaal zijn linkerknie blesseerde. Een MRI-scan bracht de breuk onder de rechterknie aan het licht. De Nederlander zou komende zondag in Toscane meedoen aan aan de WK-ploegentijdrit, maar is door deze blessure zeker zes weken uitgeschakeld.

Dekker deed zijn verhaal op de site van SEG International. "Ik viel tijdens de verkenning van de proloog van de Tour of Alberta. Dat is nu precies twee weken geleden maar pijn bleef maar aanhouden. Ik ben naar huis gevlogen om me daar verder te laten onderzoeken. Daar kwam deze breuk aan het licht. Die zit net onder mijn rechterknie. Ik moet zes weken rust houden dus dat betekent automatisch het einde van dit seizoen."