Bijl Hakt niet meer

Redactie

Martine Bijl is voor de tweede keer aan de kant gezet door groentefabrikant Hak. "De fabrikant heeft aangegeven eens iets anders te willen", legt Bijl dinsdag uit in De Telegraaf. "Stiekem vind ik het jammer."

Bijl is dinsdag voor het laatst te zien tussen de worteltjes, erwtjes en boontjes. Inhakend op Prinsjesdag spreekt ze de groente nog een keer toe. "In die bijna drie decennia heb ik meer dan veertig spotjes opgenomen", blikt de 65-jarige Bijl terug.

Hoewel ze het jammer vindt niet meer voor Hak aan de slag te gaan, snapt de actrice en presentatrice het besluit. "Het hele bestuur is inmiddels wel een keer veranderd. Dat ze een andere weg in willen slaan, kan dan niet uitblijven."

Het is niet de eerste keer dat Hak afscheid neemt van Bijl. "Maar de eerste keer klopten ze na een jaar of vier weer bij me aan. Toen hebben we de draad gewoon weer opgepakt. De verstandhouding was toen, en ook nu onze wegen zich opnieuw scheiden, goed."

Mocht de groentefabrikant over een paar jaar weer terugverlangen naar Bijl, staat ze gewoon weer klaar. "Dan roep ik: van harte welkom hoor."