[PD] El Hamdaoui steelt show bij basisdebuut Malaga

Boris (borisz)

Mounir el Hamdaoui heeft zondagavond bij zijn eerste basisplaats voor Malaga zijn visitekaartje afgegeven. De Rotterdammer was met drie treffers en een assist de grote man in de 5 -0 thuiszege op Rayo Vallecano. El Hamdaoui wordt door Malaga gehuurd van Fiorentina en maakte twee weken geleden tegen Sevilla als invaller al zijn debuut.

El Hamdaoui sloeg in de 31e minuut voor het eerst toe en bereidde even later de 2-0 van Portillo voor. De zestienvoudig Marokkaans international tekende in de tweede helft ook nog voor de 4-0 en 5-0. El Hamdaoui kreeg negen minuten voor tijd een publiekswissel.

Voor Malaga en de nieuwe trainer Bernd Schuster was het een welkome zege. De Zuid-Spanjaarden hadden uit de eerste drie competitieduels slechts een punt verzameld.

El Hamdaoui stond bij Fiorentina afgelopen seizoen slechts drie keer in de basis. De aanvaller werd door de Italianen vorig jaar zomer transfervrij opgehaald bij Ajax, waar hij bij trainer Frank de Boer in ongenade was gevallen. Naar verluidt had Feyenoord afgelopen zomer ook interesse voor El Hamdaoui. De spits zou echter te duur zijn geweest.

Ook Espanyol wist een zege te boeken. Er werd met 1-0 gewonnen bij Granada. Getafe zegevierde in eigen huis met 2-1 over Osasuna.