Petitie behoud kazerne Assen 1700 keer ondertekend

Redactie

Een petitie voor het behoud van de Johan Willem Frisokazerne in Assen is tot zondagmiddag ruim 1700 keer getekend. De petitie werd zaterdag door een actiecomité online gezet na geruchten over sluiting van de kazerne.

Commissaris van de koning Jacques Tichelaar van Drenthe zei zaterdag dat de kazerne inderdaad dicht gaat. Voor Assen en omgeving zouden door de sluiting minstens 1400 banen verloren gaan. De kazerne heeft met 123 Drentse bedrijven contracten, schreef het Dagblad van het Noorden zaterdag.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) zou het bataljon luchtmobiele brigade naar de vliegbasis in Leeuwarden willen verplaatsen. Daar zou voor de zevenhonderd militairen nieuwbouw moeten komen. Op Prinsjesdag worden de plannen die het ministerie met de kazerne heeft bekendgemaakt.

Twee jaar geleden werd de Johan Willem Frisokazerne ook met sluiting bedreigd, maar uiteindelijk mocht het complex openblijven. De petitie die het actiecomité toen begon werd zo'n zesduizend keer getekend.