Bokser Mayweather verlengt ongeslagen reeks

Joost (Hoogstaande)

Floyd ‘Money’ Mayweather heeft vannacht opnieuw laten zien dat hij nog steeds de beste pound-for-pound-bokser van de wereld is. Met weinig moeite versloeg hij Saul Alvarez, bekend onder zijn bijnaam El Canelo, via majority decision.

CJ Ross was het enige jurylid dat het gevecht als een gelijkspel scoorde, terwijl de andere twee juryleden het gevecht duidelijk in het voordeel van Mayweather gaven. Hiermee verlengt de Amerikaan zijn reeks van overwinningen naar 45 en is hij nog steeds ongeslagen in zijn professionele carrière. Na het gevecht gaf Canelo dan ook alle lof aan Mayweather: “Hij is een fantastische bokser. Hij is ervaren, intelligent en onvatbaar. Zo simpel is het. Ik werd er steeds gefrustreerder van, want ik kreeg hem maar niet te pakken.”

Mayweather, die ongeschonden uit het gevecht kwam, had ook goede woorden over voor Canelo: “Mexico heeft erg goede kampioenen gehad en Canelo is zo’n kampioen. Ik heb echter gewoon naar mn vader geluisterd die een goede strategie had, namelijk ‘neem je tijd’.” Floyd ‘Money’ Mayweather doet zijn naam eer aan door na deze overwinning een recordbedrag van 41,5 miljoen dollar te ontvangen.