[Serie A] Balotelli bezorgt Milan punt in bizarre slotfase

Boris (borisz)

Mario Balotelli heeft AC Milan zaterdag bij Torino voor de tweede nederlaag van het Serie A-seizoen behoed. De flamboyante aanvaller tekende in de zevende minuut van de blessuretijd uit een strafschop voor de 2-2 eindstand. Na drie duels heeft Milan vier punten, net zo veel als Torino.

De thuisploeg nam kort na rust via Danilo D'Ambrosio de leiding en na de goal van Alessio Cerci leek een stunt in de maak. Sulley Muntari zorgde in de 87e minuut echter voor de aansluitingstreffer, waarna Balotelli toesloeg vanaf elf meter na een overtreding van Giovanni Pasquale op Andrea Poli.

Bij Milan maakte Kaká, die deze zomer transfervrij werd overgenomen van Real Madrid, zijn rentree. De Braziliaan stond net als Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de basis. Hij werd na zeventig minuten vervangen.

Napoli profiteerde optimaal van het gelijkspel tussen Internazionale en Juventus eerder op de avond. De ploeg van coach Rafael Benitez won thuis met 2-0 van Atalanta en gaat daardoor aan kop in de Serie A. Gonzalo Higuaín en Jose Callejon scoorden.

Oud-PSV'er Dries Mertens begon voor het eerst in de basis bij de Napolitanen, die na drie duels nog zonder puntverlies zijn. Inter en Juventus hebben twee punten minder.