Feestboot zinkt: 50 opvarenden te water

Redactie

Zo'n 50 mensen zijn zaterdagavond laat in het water terecht gekomen bij Noorden (Zuid-Holland). Dat gebeurde toen een 'soort pontonschip' met tientallen opvarenden om nog onbekende reden zonk op de plassen buiten het dorp, meldde de veiligheidsregio zondag.

De meeste mensen wisten snel uit het water te komen. Sommige bereikten de wal op eigen kracht, terwijl andere drenkelingen uit het water werden geplukt door de massaal toegesnelde hulpverleners of mensen op andere bootjes.

Brandweerduikers en een politiehelikopter controleerden naderhand of iedereen was gered. "Het is een grote plas", verklaarde een woordvoerster van de veiligheidsregio de grote inzet.

Het deels gezonken schip zou onderdeel zijn geweest van een feestelijke gondelvaart met verlichte bootjes en vuurwerk. Toen het mis ging, konden andere vaartuigen snel te hulp schieten. Het getroffen schip beschikte over een vergunning, bevestigde de zegsvrouw. Verschillende mensen zijn gecontroleerd door ambulances, maar het is nog onduidelijk of iemand gewond raakte.

Alle drenkelingen wisten uiteindelijk de wal te bereiken of werden gered. Het gezonken feestschip bleef achter. Een tent die op het platte dek stond, stak volgens de veiligheidsregio nog boven het wateroppervlak uit.

Feestschip zinkt tijdens gondelvaart Noorden
Feestschip zinkt tijdens gondelvaart Noorden (Foto: ANP)