FOK!filmtip van de dag: Samen Uit, Samen Thuis (1966)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 La grande vadrouille 1

Vanmiddag is op de Vlaamse zender Canvas weer een prachtige komedie te zien met de Franse raskomedianten Bourvil en Louis de Funes te zien. In de komische oorlogsfilm La grande vadrouille draait het om de bemanning van een bommenwerper van de RAF die boven Parijs door de Duitsers wordt neergehaald. Bevelvoerder Sir Reginald (Terry-Thomas) spreekt met zijn bemanning nog net een ontmoetingsplaats af, voordat ze uit het neerstortende vliegtuig moeten springen. Door alle chaos komen de drie bemanningsleden echter allemaal ergens anders terecht. Met behulp van de driftige dirigent Stanislas Lefort (Louis de Funès), de huisschilder Augustin Bouvet (Bourvin) en de non Marie-Odile (Andréa Parisy) proberen de Britse piloten aan de Duitse Majoor Achbach (Benno Sterzenbach) te ontkomen om naar Engeland te kunnen ontsnappen.

 La grande vadrouille 2

In de jaren zestig waren zowel Bourvil als Louis de Funès ongelovelijk populair. Deze film verscheen destijds in de Nederlandse bioscopen onder de titel Samen Uit, Samen Thuis en wordt door velen als de beste film van regisseur Gérard Oury gezien. Heb je dus zin aan een fijne komedie, dan is deze FOK!filmtip van de dag een echte aanrader. De dik twee uur durende La grande vadrouille is om 13.55 uur te zien op Canvas.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!