[PD] Barcelona ontsnapt door laat doelpunt Sánchez

Boris (borisz)

FC Barcelona is zaterdag ontsnapt aan zijn eerste puntverlies in de Primera División. De Catalanen versloegen in eigen huis Sevilla met 3-2. De winnende treffer van Alexis Sánchez viel pas in de slotseconden.

Door goals van Dani Alves en Lionel Messi in de 36e en 75e minuut leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Ivan Rakitic zorgde tien minuten voor tijd echter voor de aansluitingstreffer en in de slotfase maakte Coke gelijk. Diep in blessuretijd zorgde invaller Sanchez ervoor dat de punten toch in Camp Nou bleven.

Barcelona gaat daardoor samen met Atletico Madrid aan kop met twaalf punten. Sevilla blijft steken op twee punten en staat vijftiende. Woensdag ontvangt Barcelona Ajax in de groepsfase van de Champions League. Of Jordi Alba er dan bij is, is de vraag. De linksback moest na vijftien minuten geblesseerd naar de kant.

Atlético Madrid rekenden eerder op de dag thuis met 4-2 af met Almeria, dat nog altijd op zijn eerste zege wacht. Toby Alderweireld maakte nog geen deel uit van de selectie van Atletico, dat via David Villa en Diego Costa, uit een strafschop, de leiding nam.

Rodri scoorde na rust wel tegen, maar dankzij Tiago Mendes en Koke nam de thuisploeg vervolgens afstand. Alex Vidal deed in de slotminuut nog iets terug.

Real Madrid of Villarreal kan zich nog naast Barcelona en Atletico nestelen. Beide ploegen treffen elkaar zaterdagavond.