FOK!filmtip van de dag: Cowboys & Aliens (2011)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Cowboys & Aliens

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een film die de oplossing heeft, als je niet kan kiezen tussen sciencefiction of een western. Cowboys & Aliens van Jon Favreau is namelijk een fijne combinatie van de beide genres. Een vreemdeling genaamd Jack Lonergan (Daniel Craig) komt in het woestijndorpje Absolution aan. Jack heeft echter een probleem, hij is zijn geheugen kwijt en heeft ook geen idee hoe hij aan de merkwaardige metalen armband is gekomen. De mensen van het stadje huiveren onder het bewind van de veebaron Woodrow Dollarhyde (Harrison Ford) en zijn onnozele zoon Percy (Paul Dano). Dollarhyde is dan ook duidelijk niet gesteld op de aanwezigheid van Lonergan in Absolution. Als het dorpje vervolgens aangevallen wordt door buitenaardse monsters is men maar al te blij dat de vreemdeling in hun dorpje is.

Cowboys & Aliens 1

Cowboys & Aliens was de derde stripverfilming van Dreamworks, nadat al eerder Road to Perdition en Over the Hedge waren verschenen bij de filmmaatschappij. Steven Spielberg verbaasde zich over het feit dat het stripverhaal van Scott Mitchell Rosenberg nog niet eerder was verfilmd. Naast Craig en Ford kent de film een sterke cast met onder meer Olivia Wilde, Keith Carradine en Sam Rockwell in mooie rollen. De FOK!filmtip van de dag is dus Cowboys & Aliens en is vanavond vanaf 20.00 uur te zien op SBS6.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!