FOK! wat een weer... Tijdelijk droog, wel veel wind

Stephan (Stephan5)

Na een sombere en druilerige zaterdag blijven de hemelsluizen vandaag tot de avond even gesloten. Dat wil niet zeggen dat het meteen een stralende dag gaat worden, maar het is in ieder geval even wat droger. Eigenlijk een prima weertje om een flinke strandwandeling te gaan maken, want de wind neemt vanmiddag flink toe.

Gisteren dus nog wel regen en zoals verwacht vielen de grootste hoeveelheden in het noordwesten. In Noord-Holland en op de Wadden viel er 25 tot 30 millimeter. In de ochtend leek de regen weg te trekken, maar aan het einde van de ochtend ontstond er een nieuw gebied met neerslag en tot diep in de middag bleef het daardoor miezeren.

Vandaag dus overwegend droog weer met wolkenvelden. Af en toe schijnt ook wel even de zon, maar de nadruk ligt toch wel op de bewolking. Tegen de avond volgt er dan opnieuw regen en dat bij een zeer sterk toenemende zuidwestenwind. In het binnenland komt er een vrij krachtige tot krachtige wind te staan, maar aan de kust doen we er daar met windkracht 7 tot 8 nog een schepje bovenop. Zeker in de avond bestaat er dan kans op zware windstoten.

De maxima liggen vanmiddag rond de 16 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Gr1

Bij het grijze weer horen natuurlijk ook een paar grijze foto's. KlapMongeaul is de fotograaf van dienst  en maakte een wandeling door de weilanden van Eemnes.

Gr2
De bloemetjes staan nog in bloei...

 Gr3
...terwijl de vogels zich klaarmaken voor vertrek.

 Gr4
En tussen al het grijs door zien we nog een groepje zwanen.