Achternaam vrouw VS te lang voor rijbewijs

Redactie

Een vrouw op Hawaï heeft een dusdanig lange achternaam dat die niet op haar rijbewijs past. Op het rijbewijs is maar ruimte voor 35 tekens, maar daar heeft Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele niet genoeg aan. De 54-jarige Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele heeft de burgemeester en een wethouder van Honolulu geschreven om hulp te vragen.

Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele heeft een rijbewijs, maar daarop is haar voornaam en de laatste letter van haar achternaam weggelaten. De vrouw kreeg haar achternaam toen ze in 1992 trouwde. Haar echtgenoot gebruikte alleen de naam Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, die hij gekregen had van zijn grootvader.

Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele besloot aandacht te vragen voor haar zaak toen ze vorige maand werd aangehouden en de agent moeilijk deed over haar rijbewijs.

Een woordvoerster van het departement voor verkeer liet weten dat gewerkt wordt aan een oplossing. Eind dit jaar moeten er veertig tekens voor voor- en achternamen op het rijbewijs passen en 35 tekens voor middennamen.