Organisatie FBK Games acht redding mogelijk

heywoodu

De organisatie van de Fanny Blankers-Koen Games denkt dat het FBK-stadion in Hengelo behouden kan blijven voor de atletiek. Uit een extern onderzoek blijkt dat de exploitatie van het stadion niet meer dan 170 duizend euro hoeft te kosten, verklaart de organisatie. Daardoor zou de gemeente minder hoeven te bezuinigen.

Hengelo moet volgens de huidige plannen 281 duizend euro bezuinigen op het FBK-stadion. Om die reden wil het gemeentebestuur het stadion verkopen aan FC Twente, waarna het stadion zou worden verbouwd en de FBK Games er niet meer kunnen worden gehouden.

De exploitatie kan volgens het door de organisatie bestelde onderzoek 120 duizend euro goedkoper. Dat is mogelijk door het stadion 'buiten de gemeente in een specifieke exploitatie te zetten'. De conclusies van het onderzoek zijn voorgelegd aan de gemeenteraad.

De FBK-games is het belangrijkste atletiekevenement in Nederland. "Het verdwijnen van het stadion, en daarmee van de Games, zou een ernstige verschraling van de topsport in Nederland betekenen", stelt de organisatie. Op 8 oktober wordt er een besluit genomen.