Pharrell ontkent plagiaat Marvin Gaye

Redactie

Pharrell Williams ontkent dat Robin Thicke en hij plagiaat hebben gepleegd met het nummer Blurred Lines. Volgens Williams zijn dat nummer en Got to Give it Up van Marvin Gaye 'totaal verschillend'. "Als je noten kunt lezen, moet je ze eens naast elkaar leggen", zegt de zanger en muziekproducent.

"Speel ze maar eens allebei op de piano", zegt Pharrell. Volgens de 40-jarige zanger verschillen de nummers onder andere in toonsoort. Nabestaanden van Marvin Gaye beweren echter dat de heren plagiaat hebben gepleegd met Blurred Lines.

Marvin Gaye - The Real Thing (dvd-hoesje)Robin Thicke stapte vervolgens met Pharrell en Clifford Harris, die allebei meeschreven aan het liedje, naar de rechter. De heren willen dat wordt vastgesteld dat Blurred Lines hun eigen nummer is en dat er van plagiaat absoluut geen sprake is.

Hoewel Pharrel Williams naar eigen zeggen de muziek niet heeft gestolen van Marvin Gaye, is hij wel een enorme bewonderaar van zijn muziek. "Hij is een genie. Hij is de oervader", beschrijft de zanger. "Daar neem ik mijn hoed voor af."