Coquard sprint naar zege in Canada

heywoodu

Bryan Coquard heeft in Quebec de Challenge Sprint Pro op zijn naam geschreven. In de sprintcompetitie bleek de 21-jarige Fransman van Europcar in een finale van vier de sterkste. Nederlander Moreno Hofland van Belkin wist de derde plek voor zich op te eisen.

Tijdens de jaarlijkse wedstrijd wordt er in een ander format dan normaal gereden. 24 renners begonnen aan de zes heats, twaalf van hen plaatste zich voor de drie kwartfinales. De beste twee renners van elke kwartfinale mochten door naar de halve finale, waar uiteindelijk de vier finalisten uit kwamen rollen.

Naast Coquard en Hofland wisten ook Alexey Lutsenko (Astana) en Giacomo Nizzolo (Radioshack) zich voor de finale te plaatsen. In de sprint om de overwinning nam Hofland het initiatief, hij werd echter nog net ingehaald door Nizzolo en Coquard, die er met de overwinning vandoor ging. Eerder dit jaar won de Fransman al een etappe in de Ronde van Picardië en twee ritten in zowel de Ronde van Langkawi als de Ster van Bessèges.

Voor Nederland deed naast Hofland ook Danny van Poppel mee, hij werd echter in de eerste ronde al uitgeschakeld. De Belg Jens Debusschere kwam namens Lotto-Belisol een ronde verder, maar moest zich daar gewonnen geven. De Canadese titelverdediger Zach Bell kwam tot de halve finale, waar Hofland en Nizzolo hem in de weg stonden.