Lotus wil snel opvolger voor Räikkönen

Peterselieman

Het Lotus F1 Team wil snel een opvolger presenteren voor Kimi Räikkönen die naar Ferrari vertrekt. Teambaas Eric Boullier zegt met meerdere kandidaten in gesprek te zijn en wil zo snel mogelijk de knoop doorhakken.

Onder meer Sauber-coureur Nico Hülkenberg en Williams-rijder Pastor Maldonado worden bij het team uit Enstone genoemd. "We bevinden ons in een luxe situatie als het beste team dat een stoeltje beschikbaar heeft. Het is tijd om aan de toekomst te denken. We blijven een middelgrote renstal die nog niet in staat is om op alle vlakken te strijden tegen de topteams."

Boullier koestert geen wrok tegenover Räikkönen die zijn team weer gaat verlaten, al deed een Tweet even anders vermoeden. "Helemaal niet. Toen we hem twee jaar geleden contracteerden, dachten heel veel mensen dat we gek waren. En wat gebeurde er? We hebben samengewerkt met een fantastische coureur, iemand die 27 keer op rij in de punten geëindigd is en twee races heeft gewonnen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld over zijn vertrek, maar in dezelfde wil ik ook noemen dat we trots kunnen zijn dat we hem twee goede wagens hebben bezorgd, waardoor zijn rentree in de Formule 1 een succes werd. Het was een win-winsituatie vanaf het begin."