KNVB staat achter Van Gaal

Pino112

Louis van Gaal ziet de kwalificatieduels als opoffering voor het grote werk, het WK in Brazilië. De KNVB keurt die opvatting niet af. "Hij is niet graag afhankelijk." Van Gaal liet zich recentelijk ontvallen dat hij tijdens de WK-kwalificatieduels met weinig plezier op de bank zit. Het gaat hem vooral om het WK in Brazilië, dat wat de kroon op zijn werk moet worden. "Of hij ons dat heeft verteld? Over vertrouwelijke gesprekken klap ik niet uit de school", zegt directeur Bert van Oostveen in De Telegraaf.

"Maar als je Louis van Gaal een beetje kent, weet je dat hij moeite heeft om geen controle te hebben over een ploeg. Hij is niet graag afhankelijk, maar voor beide partijen was dat geen beletsel om met elkaar in zee te gaan", aldus Van Oostveen.
De directeur zal Van Gaal niet afrekenen op zijn uitspraken. "Wij beoordelen primair op wat binnen de lijnen gebeurt. Van Gaal is bezig een nieuw Nederlands elftal te bouwen voor het WK en heeft zich met Oranje met louter overwinningen en één gelijkspel geplaatst. Dat Van Gaal in de media niet altijd even goed overkomt, is voor de KNVB en ons imago soms niet leuk. Aan de andere kant wordt het regelmatig te veel uitvergroot door anderen om te scoren."