Zoektocht bassist Rowwen Hèze bijna voorbij

Redactie

Rowwen Hèze heeft bijna een nieuwe bassist gevonden. "Er zijn nog twee mensen over", vertelt de manager van de band. De Limburgse band plaatste vorige maand een vacature voor een bassist op de eigen website nadat bekend was geworden dat bassist Jan Philipsen opstapt. Eind deze maand wordt bepaald welke van de twee overgebleven muzikanten Philipsen gaat opvolgen.

Ruim negentig bassisten reageerden op de vacature. "Daarna heeft de band de profielen van de mensen doorgenomen", vervolgt de manager tegen Novum Nieuws. De bandleden hebben vervolgens zes mensen gekozen. Na de auditie bleven twee bassisten over. De manager wil verder niets kwijt over de muzikanten. "Behalve dat het een Limburger en een Brabander zijn."

Het nieuwe bandlid gaat ook mee op de zevende theatertournee van Rowwen Hèze, waarmee de band vanaf half november langs de theaters trekt. Philipsen, die aan de wieg van de band stond, neemt waarschijnlijk op 1 en 2 november afscheid van de fans, tijdens de traditionele Slotconcerten in het Limburgse America. Rowwen Hèze is bekend van hits als Bestel Mar en Auto, Vliegtuug.