Räikkönen keert terug bij Ferrari

Peterselieman

Aan de speculaties over de toekomst van Kimi Räikkönen is eindelijk een eind gekomen: de 33-jarige Fin keert terug bij Ferrari. De Italiaanse Formule 1-renstal heeft The Iceman voor twee seizoenen vastgelegd. Hij vervangt Felipe Massa die gisteravond liet weten het team uit Maranello na acht seizoenen te verlaten.

Het zal voor Räikkönen zijn tweede periode worden bij Ferrari. De Fin reed tussen 2007 en 2009 al voor de Italiaanse renstal, waarbij hij in het eerste jaar direct wereldkampioen werd. Eind 2009 werd zijn contract afgekocht om plaats te kunnen maken voor Fernando Alonso, die nu zijn nieuwe teamgenoot wordt.

Räikkönen keerde in 2010 de rug toe en ging zowel rallies rijden als enkele races in de NASCAR. Dit deed hij ook het jaar erop, waarna Lotus hem voor het seizoen 2012 overhaalde om weer terug te keren in de Formule 1. The Iceman maakte indruk met dertig finishes op rij, waarvan er 29 in de punten waren. Hij werd vorig jaar derde in de titelstrijd en staat dit seizoen vierde.

Deze cijfers hebben veel indruk gemaakt op onder meer Ferrari dat hem daarom graag terug wilde hebben. De Italianen willen voor volgend seizoen met een topduo eindelijk weer de constructeurstitel binnenslepen en een einde maken aan de dominatie van Red Bull Racing.

Lotus, Räikkönens huidige team, is niet blij met het nieuws, getuige de tweet die ze de wereld in slingerden: