Binnenstad Goes afgesloten door grote brand

Harry

Een deel van de binnenstad in Goes is woensdagochtend afgesloten vanwege een grote brand. De rook trekt over het gebied ten westen van de Grote Markt in de Zeeuwse plaats, meldt de brandweer. Vier bewoners van een woning boven een restaurant zijn uit hun huis gehaald. Drie hadden rook ingeademd en zijn behandeld.

De brand brak dinsdagnacht uit in een pand aan de Magdalenastraat. "Het vuur was even onder controle, maar toen bleek dat het zich via het dak had uitgebreid naar een naastgelegen woning, ook boven een restaurant", zegt een brandweerwoordvoerder.

De brand woedt in beide panden op twee verdiepingen en geeft grote rookwolken. Vijf panden zijn uit voorzorg ontruimd. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

Uit eerste metingen bleek dat er een licht verhoogde concentratie van koolmonoxide in de rook zit. "Maar dat zorgt niet voor acuut gevaar", zei de woordvoerder. Uit verdere metingen kwam naar voren dat er geen gevaarlijke concentraties in de rook zitten. Er waren ook geen aanwijzingen dat er asbest in de panden zat.