Rouwband om broertjes Schoonloo

SunChaser

De Groningse voetbalvereniging De Vogels speelt komend weekeinde met rouwbanden en houdt een minuut stilte ter nagedachtenis van de broertjes die maandag dood werden gevonden in Schoonloo. Dat meldt bestuurslid Bert Buisman dinsdag. Een van de drie broertjes zou komend seizoen bij team D1 spelen, de ander is oud-lid van de club.

Veel van de jeugdspelers van de club gaan naar dezelfde school als de 10-jarige tweeling, aldus Buisman. Hulpverleningsdiensten die contact hebben met de school hebben de club geadviseerd de normale gang van zaken zo veel mogelijk doorgang te laten vinden.

Op de Groningse basisschool De Petteflet, waar de tweeling naartoe ging, gaan de lessen dinsdag gewoon door. "Op advies van de ggd en slachtofferhulp, om de kinderen zo veel mogelijk structuur te geven", licht een woordvoerder van Openbare Onderwijsgroep Groningen namens de school toe.

De school is met de moeder en familie in gesprek over een herdenkingsmoment op de school. Dinsdag is al een speciale hoek op de school ingericht om de kinderen te herdenken.

De schooldirectie heeft inmiddels contact gehad met de Kerckeboschschool in Zeist, waar de in mei door hun vader omgebrachte broertjes Ruben en Julian naartoe gingen. "De directie in Zeist heeft aangeboden ervaringen uit te wisselen en de directie van De Petteflet een hart onder de riem gestoken", aldus de zegsvrouw.

Het onderzoek naar de vader en zijn drie zoons gaat dinsdag verder. De politie probeert te achterhalen wat zich maandag precies in de bungalowwoning in Schoonloo heeft afgespeeld. Naar verwachting gaat het onderzoek nog enkele dagen duren. De politie gaat uit van gezinsmoord.