El Hamdaoui is tevreden in Málaga

Maarten (rubbereend)

Mounir El Hamdaoui speelt sinds deze zomer in het shirt van Málaga. De Marokkaan is zeer blij met zijn nieuwe werkgever. De 29-jarige aanvaller speelt een jaar op huurbasis in Spanje. Hij wordt door Fiorentine verhuurd.

"Málaga is een prachtige stad", vertelde El Hamdaoui lovend over zijn nieuwe omgeving. "Er staat een talentvolle ploeg en bovendien hebben we een hele goede trainer (Bernd Schuster, red.)", zei hij tegen het Spaanse AS.

De voormalig speler van onder andere Tottenham Hotspur, AZ en Ajax maakte vorige week zijn debuut namens Málaga. "De dag dat ik mijn debuut maakte tegen Sevilla (2-2) was speciaal. Het was een goede en mooie wedstrijd, ook voor de fans. We behaalden een punt. Geen slechte prestatie."

Waar El Hamdoaui van Italië naar Spanje vertrok, bewandelde buitenspeler Joaquin de omgekeerde weg. "Hij is erg aardig en hij doet het goed daar. Wat hij me over Málaga vertelde? Alleen maar goede dingen. Hij vertelde dat ik het naar mijn zin zou gaan krijgen. Echter, voordat ik met hem sprak stond mijn keuze al vast."