Blatter: "Zomers WK in Qatar was een fout"

Maarten (rubbereend)

Sepp Blatter heeft toegegeven dat een WK in Qatar in de zomer lastig haalbaar is. De voorzitter van de FIFA gaat nu op zoek naar een oplossing. Het WK van 2020 wordt namelijk in Qatar afgewerkt, maar de weersomstandigheden zijn dusdanig dat het niet verantwoord is om het toernooi in de zomer te houden.

"Dat is inderdaad zo en het kan goed zijn dat we een fout hebben gemaakt", zegt de bestuurder tegen insideworldfootball. "Na veel discussie, overwegingen en kritische blikken kwam ik tot de conclusie dat een WK in de zomer niet verantwoordelijk is in Qatar. Ik weet wel dat men aldaar goede technieken heeft om de stadions te koelen, maar evengoed is dit geen goed plan."

Blatter gaat daarom met de overige bestuursleden van de FIFA in vergadering om het WK naar de winter te verplaatsen, maar dit roept weerstand op bij de nationale bonden en competities. "Door deze redenen heb ik het idee naar buiten gebracht om het WK in de winter te organiseren. Daar gaan we 3 en 4 oktober over praten met het uitvoerend comité van de FIFA."

De Zwitserse bestuurder heeft veel vertrouwen in zijn voorstel. "Ik ben er haast zeker van dat het uitvoerend comité akoord gaat met mijn plannen", besluit Blatter.