Pot: "Sparta moet promoveren"

Maarten (rubbereend)

Cor Pot trad onlangs toe tot de Raad van Commissarissen van Sparta Rotterdam. De oud-bondscoach van Jong Oranje weet wat er te doen staat op Het Kasteel.

"Sparta moet nu gewoon promoveren. Dat is voor de toekomst van de club van levensbelang. Zo simpel is het. Je kan niet nog eens één of twee jaar in de Jupiler League blijven", aldus Pot in het tv-programma FC Rijnmond. "Ik heb gisteren de ambiance in Almere gezien en dat is niet aantrekkelijk om daar nog een aantal jaar te spelen."

Pot denkt dat het mogelijk is om dit jaar te promoveren, maar of dat als kampioen van de Jupiler League gebeurt is zeer de vraag. "Voor eerstedivisiebegrippen heeft Sparta een zeer behoorlijke selectie. Of het een kampioenswaardige selectie is, daar zet ik mijn vraagtekens bij. Het is wel een selectie die bij de bovenste vier plaatsen moet blijven meedraaien en voor het kampioenschap moet spelen. Dat is Sparta verplicht."

Mochten de Spartanen er niet in slagen om op korte termijn Eredivisie te spelen, dan vreest Pot het ergste. "Promoveren is volgens mij prioriteit nummer 1. Als het zo doorgaat glijdt de club af en moeten mensen hun baan verliezen."

Pot uitte tevens nog wat lichte kritiek op Wiljan Vloet, die sinds kort de functie van technisch en algemeen directeur combineert. Op dit moment is Vloet op vakantie. "Hij had waarschijnlijk al geboekt en ook dit niet voorzien, maar in deze situatie vind ik dat je bij de club moet blijven. Dat was verstandiger geweest. Ik ben er ook van overtuigd dat de combinatie van functies die Wiljan bekleed niet goed is. Algemeen directeur en technisch directeur kan in mijn optiek niet samen."