FOK! wat een weer... Buien en een sterk aanwakkerende wind

Stephan (Stephan5)

Dag allemaal! Het weer is na een lange periode van rustig en droog weer nu echt omgeslagen. Op veel plaatsen zijn er al behoorlijke hoeveelheden regen gevallen en ook vandaag kan dat weer gebeuren. Toch zullen er ook weer plaatsen zijn waar het allemaal wel meevalt met de neerslag. Wat vandaag gaat opvallen is de sterk toenemende wind en ook dat hebben we lang niet meer gehad.

Een actief lagedrukgebiedje komt aan het einde van de dag vlak bij ons land te liggen en zijn kielzog neemt hij een sterk windveld met zich mee. Het is nog niet helemaal zeker waar precies de kern komt te liggen, en zodoende ook niet waar de meeste wind komt te staan. Ik ga uit van een dikke windkracht 7 langs de hele kust die in de avond kan toenemen tot stormachtig, kracht 8. Bovendien zijn er zeker in de kustprovincies zware windstoten mogelijk. Even opletten geblazen dus.

Verder vallen er opnieuw regen- en onweersbuien met de grootste activiteit langs de kust. In de loop van de middag en avond kan het wat meer aanhoudend gaan regenen. Bij dit alles loopt het kwik op naar maximaal 17 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Polen
Spoormanie zat lekker aan de koffie in Polen. Het was daar heerlijk weer en hij keek met genoegen naar de regen in Nederland. De foto maakt hij in Tenczyn, en dat ligt tussen Krakau en Zakopane.

 Whales
In Nederland zelf zag Bennootje deze Whales Mouth over zich heenkomen en uiteraard volgde daarop een flinke bui.

WhalesMouth2
Mooi exemplaar Benno!