Bad Santa 2 waarschijnlijk van de baan

Borizzz

Bad Santa 2 wordt waarschijnlijk nooit gemaakt. "Ik ben te naïef geweest", zegt Billy Bob Thornton, die in de eerste film de rol van een aan alcohol verslaafde Kerstman speelde, tegen de Amerikaanse filmsite Collider. De geruchten dat de film dit jaar zou verschijnen, doen al jaren de ronde.

"Als mensen me iets vertellen, geloof ik dat meestal", legt Thornton uit. "Dus toen de makers me vertelden dat ze bezig waren met een vervolg, zei ik tegen iedereen die ernaar vroeg dat we de film binnen een jaar zouden opnemen. Maar het feit is dat het misschien gaat gebeuren. Ze zijn ermee bezig. Dus het kan volgend jaar zijn, of het jaar erop, of helemaal nooit. Dat is het eerlijkste antwoord."

In Bad Santa uit 2003 speelt Thornton de rol van Willie, een drankzuchtige oplichter die zich ieder jaar tijdens de feestmaanden door een warenhuis laat inhuren als Kerstman, om dan op kerstavond de kluis van het betreffende warenhuis leeg te roven. De relatie met zijn roofpartner, de kleine Marcus die een kerstelf speelt, komt echter steeds meer onder druk te staan door Willies wangedrag.


Bad Santa 2 waarschijnlijk van de baan (Foto: Novum)