Red Bull mag Pirelli-banden testen

Peterselieman

Red Bull Racing zal later deze week een twee daagse bandentest voor Pirelli uit gaan voeren. Sebastien Buemi en Daniel Ricciardo zullen op het circuit van Barcelona achter het stuur van een 2011-bolide kruipen om 1.000 kilometer te testen met het rubber dat vanaf volgend seizoen gebruikt zal gaan worden.

Eerder dit jaar ontstond veel ophef over een bandentest van Pirelli, doordat Mercedes testte met de W04, de auto die voor dit seizoen gebruikt wordt. Het kwam Mercedes te staan op uitsluiting voor de Young Driver Test, terwijl Pirelli niet bestraft werd omdat er gereden werd met niet gemarkeerde banden, waardoor Mercedes niet wist wat er getest werd. Ook Ferrari heeft dit jaar in Bahrein al een bandentest uitgevoerd en volgens het Duitse Speed Week is McLaren de volgende die het rubber aan de tand mag voelen.

Ondertussen is het vrijwel zeker dat Pirelli ook volgend seizoen de Formule 1-banden zal gaan leveren. Naar verluidt zal het nieuwe contract tot en met 2018 lopen en heeft het een waarde van 50 miljoen euro.