[US Open] Van Koot wint ook enkelspel

DeLuna

Na het succes in het dubbelspel heeft rolstoeltennisster Aniek van Koot ook de titel in het enkelspel gewonnen bij de US Open in New York. In de finale was de nummer twee van de wereld net te sterk voor de nummer één van de wereld, Sabine Ellerbrock. Van Koot won in drie spannende sets met 3-6, 6-2 en 7-6 (7). 

De Duitse nam vroeg in de eerste set een 3-1 voorsprong en gaf dat voordeel niet meer weg. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De Nederlandse kwam al gauw op een 3-0 voorsprong en al snel werd duidelijk dat er een derde set aan te pas moest komen. 

In die derde set kwam de 23-jarige van Koot opnieuw een break voor, maar Ellerbrock kwam terug. In de tiebreak maakte de Arnhemse echter het verschil. Na een kleine twee uur spannend rolstoeltennis pakte van Koot de titel. Daarmee is ze de tweede Nederlandse vrouw na Esther Vergeer die de titel pakt op de US Open.

Het was de tweede keer dit jaar dat Van Koot en De Duitse Ellerbrock elkaar troffen in een grandslamfinale. Ook op de Australian Open trok Van Koot aan het langste eind. Naast die twee titels in het enkelspel was ze ook succesvol in het dubbelspel. Samen met Jiske Griffioen won ze alle grand slams.