James Blunt volgend jaar weer in Nederland

WebHawk (Hemmo)

James Blunt treedt begin volgend jaar weer op in Nederland. De Britse singer-songwriter staat op 15 februari in de Amsterdamse Heineken Music Hall, maakte de concertorganisator bekend. De voorverkoop voor het concert begint vrijdagochtend.

"Mijn band en ik kijken er naar uit weer op tournee te gaan en een variatie van nieuwe nummers en oude hits live te spelen", reageerde Blunt, die maandag de eerste data van zijn nieuwe wereldtournee bekendmaakte. "Mijn fans hebben me nooit teleurgesteld en er is niets fijner dan live voor hen op te treden. Ze hebben me ongelooflijk gesteund de afgelopen jaren."

Blunt brak in 2005 definitief door met de nummer 1-hit You're Beautiful. Ook singles als Goodbye My Lover en Wiseman deden het goed in de Nederlandse hitlijsten. Vorige maand bracht Blunt zijn meest recente single Bonfire Heart uit. Het nummer is de eerste single van Blunts nieuwe plaat Moon Landing, die op 18 oktober verschijnt.

"Dit is veel meer een persoonlijk album", vertelt Blunt over Moon Landing. "Het gaat over de zoektocht van Tom en mij naar waar het allemaal begonnen is en waar we nu zijn", vertelt de singer-songwriter over producent Tom Rothrock.

Blunts maandag aangekondigde wereldtournee staat in het teken van Moon Landing. Ter promotie van die plaat doet Blunt volgend jaar onder meer Frankrijk, België en Groot-Brittannië aan. Aanvullende tourdata worden binnenkort bekendgemaakt.