VID: boetes A13 onterecht

Redactie

Automobilisten die een boete hebben gehad voor een snelheidsovertreding op de A13 moeten daartegen bezwaar aantekenen. Dat adviseert de Verkeersinformatiedienst (VID), die stelt dat de maximumsnelheid niet duidelijk is aangegeven.

Het gaat om het stuk tussen Berkel en Rodenrijs en Delft-Zuid, in de richting van Rijswijk. De maximumsnelheid is daar 100 kilometer per uur. De bebording voldoet volgens de VID echter niet aan de eisen, omdat het bord in de middenberm ontbreekt. Ruim 1300 automobilisten zijn dit jaar op het stuk snelweg op de bon geslingerd voor te hard rijden.

Justitie stelt dat de huidige bebording juridisch voldoende is en wil de boetes niet kwijtschelden. Weggebruikers hadden kunnen weten dat de maximumsnelheid 100 kilometer per uur is, aldus het Openbaar Ministerie tegenover de VID.

De VID blijft erbij dat de bebording niet voldoende is. "Als de overheid burgers aanspreekt op ook relatief kleine overtredingen, mag van diezelfde overheid grote zorgvuldigheid worden verwacht als het gaat om het respecteren van de wetten en normen. Zeker omdat het de overheid is die de regels heeft gemaakt."