Sony kondigt PlayStation Vita TV aan

Pheno

Sony heeft naast de nieuwe PlayStation Vita 2000 nog een PlayStation Vita-verrassing voor ons: een PlayStation Vita TV, een kastje dat je aansluit op je televisie en zo Vita-spellen op je televisie kunt spelen.

Het apparaat heeft een slot voor Vita-spellen en kan ook PlayStation 4-games streamen, net zoals PlayStation Vita. Al lijkt dat laatste ons alleen nuttig als je een extra televisie boven in je slaapkamer hebt staan, want waarom zou je dezelfde tv gebruiken als je PlayStation 4 er naast staat? Interessant is dat het 'on demand'-diensten als Hulu en Netflix ondersteunt.

Sony meldt dat de PlayStation Vita TV "voor andere regio's" eerst in Japan uitkomt, wat suggereert dat een release hier mogelijk is. Een woordvoerder van Europa heeft aangegeven dat ze nog geen aankondiging doen over de PlayStation Vita 2000 en de PlayStation Vita TV in Europa.

De PlayStation Vita TV komt 14 november uit in Japan en gaat zo'n 95 dollar kosten. Een bundel met een draadloze DualShock 3-controller en 8GB geheugenkaart zal beschikaar zijn voor zo'n 143 dollar.

PlayStation Vita TV

Specs