Rodman: Kim Jong-un heeft dochter

Mick (Philosocles)

Volgens oud-basketballer Dennis Rodman heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een dochtertje. Rodman zei al eerder dat Kim een toffe vent is, en nu weten we op zijn autoriteit tevens dat het een goede vader is.

De voormalig sportman was onder meer in het land om plannen met Kim te bespreken voor vriendschappelijke basketbalwedstrijden tussen teams uit Noord-Korea en de VS. Hij logeerde bij de grote leider en diens vrouw, zo vertelt The Worm in een interview met The Guardian. Hij nam het er naar eigen zeggen goed van met eten en drinken, en mocht zelfs de circa 12 maanden oude baby genaamd Ju-ae vasthouden.

Rodman kwam hier toch wel even met een primeur, aangezien Noord-Korea weinig prijsgeeft over het reilen en zeilen in huize Kim, en het bestaan van de jongste telg nog niet eens bekend had gemaakt.

Het lekken wordt de oud-basketbalspeler blijkbaar niet kwalijk genomen want naar verluidt gaat hij in december terug naar het geïsoleerde land om verder te babbelen over die vriendschappelijke basketbalwedstrijden.

Hoewel Rodmans trips door een Iers wedkantoor zonder diplomatieke ervaring worden gesponserd en niet door Washington, hoopt men aldaar dat er 'basketbaldiplomatie' op gang komt, met eenzelfde effect als de pingpongdiplomatie met China uit de jaren 70, die de weg vrijmaakte voor normalisering van de betrekkingen.