Jinek vindt zichzelf een clown

static

Eva Jinek vindt zichzelf absoluut geen ijskonijn. De 35-jarige presentatrice krijgt dat stempel regelmatig op zich gedrukt. "Ik ben geen poezelig meisje met een kinderstem, maar ik denk dat niemand die mij kent, mij als ijskonijn zal typeren", vertelt Jinek in De Telegraaf. "Eerder als clown."

Jinek heeft er naar eigen zeggen alles voor over om iemand aan het lachen te maken. "Ook als ik mezelf daarvoor zwaar voor schut moet zetten", vertelt ze. "Toen Merel Westrik en ik vorig seizoen tijdens ons ontbijtprogramma de slappe lach kregen, was dat omdat ik net voor de uitzending het geluid van een krolse kat had nagedaan. Je had er misschien bij moeten zijn, maar de tranen stroomden over onze wangen."

Ook is het volgens Eva een 'misverstand' dat ze een glamourpoes is. "De afgelopen jaren heb ik maar een paar grote events bezocht, zoals de première van de film Nova Zembla, en dat was omdat ik ze mocht presenteren", aldus Jinek. "Op vrijdagavond vind je me bijna altijd thuis, soms in de kroeg om de hoek, meestal op mijn gympen."