Klose op gelijke hoogte met Müller

Boris (borisz)

Miroslav Klose is sinds gisteren alltime topscoorder van Duitsland, nog wel samen met Gerd Müller. De spitsen wisten beiden 68 goals voor Die Mannschaft te maken. Der Bomber had beduidend minder wedstrijden nodig om tot 68 interlandgoals te komen.

Het lukte de oud-spits zelfs in minder dan de helft dan het aantal duels van Klose: 62 wedstrijden om 129. Müller maakte zijn 68e treffer voor Duitsland destijds in 1974 in de WK-finale tegen Nederland.

De geboren Pool liet al weten dat hij na het WK van 2014 in Brazilie een punt achter zijn interlandcarriere zal zetten. Tot nu toe scoorde Klose, net als Müller, veertien goals op de eindronde van een WK. Koploper in dat lijstje is nog altijd de Braziliaan Ronaldo, die er vijftien wist te maken.

Na ruim een halfuur spelen opende Klose vrijdagavond de score voor Duitsland tegen Zweden. De Duitsers wonnen uiteindelijk met 3-0. De andere goals kwamen op naam van Toni Kroos en Thomas Müller. Duitsland leidt na zeven wedstrijden in groep C nu met negentien punten.