Inge de Bruijn steelt show bij EK Masters

DeLuna

Negen jaar na haar laatste race bij de Olympische Spelen in Athene maakte Inge de Bruijn haar rentree als wedstrijdzwemster in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. De Barendrechtse kwam bij de Europese kampioenschappen voor 25-plussers uit in de categorie 40-44 jaar. De Bruijn zwom een tijd van 26,64 op de 50 meter vrije slag. Deze tijd betekende een Europees record in die categorie. 

De Olympisch kampioene van 2000 en 2004 houdt zich fit in de sportschool, maar serieus trainen in het water doet zij allang niet meer. "Ik had echt geen idee wat er mogelijk was, maar ik had niet verwacht dat ik deze tijd kon zwemmen", reageerde de beste zwemster uit de 125-jarige geschiedenis van de KNZB.

"Mijn start was niet vlekkeloos. "Ik moest wel even wennen aan de hypermoderne startblokken". De Barendrechtse genoot met volle teugen van haar aanwezigheid in het zwemstadion. "Geweldig die sfeer hier. Ontzettend gaaf. Leuk om zelfs oude vrienden van de Europese Jeugd kampioenschappen te ontmoeten!"