[WK Kwalificatie] Uitslag Estland - Nederland

Frank (franklop)

Een slecht spelend Nederlands elftal heeft ternauwernood een nederlaag weten te voorkomen in het WK-kwalificatieduel tegen Estland. Robin van Persie wist ver in blessuretijd vanaf de strafschopstip de 2-2 te maken.

Oranje begon nog sterk aan het duel en kwam na net iets meer dan een minuut op voorsprong. Robben kwam op zijn karakteristieke manier naar binnen en schoot de bal tegen de touwen. Daarna leek het een makkie te worden voor de Oranje mannen, mede door grote kansen voor Sneijder, Van Persie en De Vrij. Die kansen werden echter niet benut.

Robben maakte de 0-1 tegen Estland (Foto: Pro Shots)

Estland had niks in te brengen en wist nog geen kans te creëren, totdat De Vrij in de zeventiende minuut zijn opponent Vassiljev teveel ruimte gunde. De kersverse vader kon vrij uithalen en schoot de bal van grote afstand langs doelman Vorm. Oranje deed zijn best om voor de rust weer op voorsprong te komen, maar het team van Louis van Gaal kreeg voor de rust geen grote kans meer.

Na rust ploeterde Oranje verder en kwam het zelfs op een 2-1 achterstand door weer een knappe goal van Vassiljev. Wat daarna volgde was een optreden van een erg matig Oranje, dat op een kopkans van Van Persie na lange tijd geen grote kansen wist te krijgen, laat staan te benutten. Tot in de blessuretijd; toen Piiroja Van Persie onderuit haalde in de zestien en naast dat hij een penalty veroorzaakte ook een tweede gele en dus een rode kaart kreeg.

Van Persie legde zelf de bal op de stip en zorgde daarvoor voor de 2-2 eindstand. Hierdoor kwam er een eind aan een reeks van veertien wedstrijden op rij dat Oranje wist te winnen in de WK kwalificatie. Het gelijkspel heeft verder geen consequenties voor de kansen op het halen van het WK in Brazilië; met drie wedstrijden te gaan staat Oranje nog zes punten voor op Roemenië.

Estland

2 - 2

Nederland

 18' Vassiljev
 57' Vassiljev
   2' Robben 
 90+4' Van Persie (pen) 
 
 Gele kaart: Piiroja, Jääger, Dmitrjev, Pareiko (Estland), Martins Indi, Robben, Kuijt (Nederland)
 Rode kaart: Piiroja (90+3/2xg) (Estland)
 
Stadion: A. La Coq Arena, Tallinn
Toeschouwers: n.n.b.
Arbiter: Boiko (Oek)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pareiko
Jääger
Piiroja
Klavan
Kroeglov
Vunk
Dmitrjev
Vassiljev
Lindpere (Kams/85)
Anier (Zenjov/56)
Ojamaa (Reintam/90+6)
  Vorm
Janmaat
De Vrij (Bruma/67)
Martins Indi
Willems (De Guzman/75)
Strootman
Sneijder
Schaars
Robben
Van Persie
Lens (Kuijt/67)