Obama zegt bezoek aan Californië af vanwege Syrië

Chuck-N0rr1s

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een bezoek aan Californië afgezegd vanwege de situatie in Syrië. Dat heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt.

Obama zou volgende week naar Californië afreizen. Hij blijft echter in Washington om met het Congres aan een resolutie te werken over een aanval op Syrië. De president zei zaterdag de toestemming van het Congres te willen voor een militaire interventie.

Obama is momenteel in Sint-Petersburg voor een top van de G20, maar onderhoudt telefonisch nauw contact met leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Ministers van buitenlandse zaken en defensie John Kerry en Chuck Hagel maken zich ondertussen in Washington sterk voor ingrijpen in Syrië.

In het Congres bestaat nog veel twijfel over militaire interventie in Syrië. Een commissie in de Senaat heeft zich al achter de resolutie geschaard, maar een groot aantal senatoren zegt nog niet overtuigd te zijn. In het Huis van Afgevaardigden spreken steeds meer mensen zich uit tegen een aanval.