FOK! wat een weer... Heet, maar later lokaal onweer

Stephan (Stephan5)

Gisteren liep zelfs in Den Helder de temperatuur op tot tegen de tropische waarden aan, en dat is toch wel vrij bijzonder. Opvallend was verder dat het in vrijwel het hele land 30 graden of meer is geworden, met uitzondering van de noordkust. Vandaag halen we min of meer vergelijkbare waarden. Toch zijn er wel wat kantekeningen die een goed weerbericht erg ingewikkeld maken.

We beginnen overal met veel zon. Vanmiddag neemt in het westen de bewolking al toe en tevens kan er dan ook een zeewind op gaan steken. Dit bederft natuurlijk elke vorming van buien en zal de weerliefhebber in die streken op dat moment dus danig gaan frustreren. In de oostelijke helft blijft het nog lang heet, en daar komt de thermische vore pas later aan, wat de buienvorming dus kan gaan bevorderen. In het westen lijkt het voornamelijk om middelbare bewolking te gaan waar een paar spatten uit kunnen vallen. Overigens moeten we ook zeker niet vergeten dat de lucht erg droog is, en dat kan overal de vorming van buien tegengaan. Aan de andere kant blijft de zeewind misschien wel achterwege en ontstaan er juist in het zuidwesten buien. Het is dus uiterst onzeker en als dit weerbericht in de loop van de middag van geen meter meer klopt, dan plaats ik een update.

Enfin, we moeten het dus even afwachten. Wat ik wel weet is dat het kwik vanmiddag tussen de 27 en 32 graden ligt. Mocht de zeewind opsteken dan koelt het aan zee vrij rap af.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bananenplant

KlapMongeaul heeft een heuze bananenplant in zijn tuin staan. Laten we hopen op een zachte winter.