United geeft Nani nieuw contract tot 2018

Pino112

Nani blijft ook de komende jaren actief voor Manchester United. De 26-jarige Portugees zette zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2018, meldt de Engelse landskampioen donderdag. Nani's oude verbintenis liep volgend jaar zomer af. De vleugelaanvaller speelt sinds 2007 voor United.

Nani genoot de laatste maanden veel belangstelling, waaronder van AS Monaco, maar tot een transfer kwam het niet. De 66-voudig international is maar wat blij dat zijn toekomst op Old Trafford ligt. "Om te trainen met topspelers, die elk jaar prijzen hebben gewonnen, is een grote motivatie voor mij. Ik ben erg blij dat de nieuwe manager zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken."

In zes seizoenen bij United gold Nani er slechts twee als volwaardig basisspeler. Vorig jaar maakte de ploeggenoot van Robin van Persie weinig speelminuten en kreeg hij slechts zevenmaal de mogelijkheid om vanaf het eerste fluitsignaal te beginnen. Onder David Moyes, de opvolger van Sir Alex Ferguson, mocht Nani alleen kort invallen tegen Liverpool.

Nani won sinds zijn komst naar Manchester vier Engelse landstitels, de Champions League, het WK voor clubteams en twee League Cups.