Topcoaches pleiten voor vervroegen transferdeadline

Redactie

Enkele trainers van Europese topclubs hebben op een trainerscongres in Nyon gepleit voor het vervroegen van de transferdeadline. "We hebben de UEFA gewaarschuwd dat er iets gedaan moet worden", sprak Totenham Hotspur-coach André Villas-Boas. De Portugees raakte sterspeler Gareth Bale een dag voor het sluiten van de markt kwijt aan Real Madrid.

De coaches willen af van begin september als deadline, omdat dat de openingsfase van het seizoen danig verstoort. Vrijwel alle competities zijn al weken aan de gang als de transferperiode sluit. Volgens Villas-Boas zijn de coaches daar 'erg ongelukkig mee'.

Napoli-coach Rafael Benitz stelde voor de transferdeadline naar begin augustus te vervroegen of anders naar 15 augustus. Volgens Villas-Boas is de 'discrepantie tussen enerzijds coaches die op zoek zijn naar stabiliteit en anderzijds coaches die op zoek zijn naar Champions Leagueplaatsing het probleem'.

Villas-Boas noemde de transfer van Kevin-Prince Boateng naar Schalke 04 als lichtend voorbeeld. De Duitse club legde de Ghanees pas vast nadat de groepsfase van de Champions League was bereikt. Deelname aan het hoofdportaal van het kampioenenbal levert ten minste vijftien miljoen euro op.