'Stemming over Spelen 2020 wordt close call'

Boris (borisz)

Carlos Nuzman durft niet te voorspellen welke stad er met de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 aan de haal gaat. Volgens de Braziliaan, die de Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro haalde, zullen details de doorslag geven. Zaterdag kiest het internationaal olympisch comité IOC tussen Istanbul, Tokyo en Madrid.

"Het verschil zal heel klein zijn. Dat is mijn gevoel op basis van wat mensen hebben gezegd", vertelde Nuzman op een congres van het IOC in Buenos Aires. Volgens hem kan een onoplettendheid het iende betekenen. "Je moet voorzichtig zijn met wat je zegt , je moet voorzichtig zijn met hoe je handelt en met de wijze waarop je probeert de boodschap over te brengen."

Nuzman wist met Rio de Janeiro al eens een stemming in zijn voordeel te beslechten. In 2009 kreeg de Braziliaanse stad de voorkeur boven Chicago, Madrid en Tokyo. De laatste twee steden hopen zaterdag op revanche.

Volgens Nuzman is de eindpresentatie cruciaal. "Als die niet goed is, kun je een heleboel stemmen kwijtraken. Ik weet zeker dat je dan verliest. Ik heb het zien gebeuren in het verleden."