Koning krijgt Droomboek vol inspiratie aangeboden

Redactie

Ruim vier maanden na zijn inhuldiging krijgt koning Willem-Alexander donderdag het speciaal voor hem samengestelde Droomboek overhandigd. Op Paleis Het Loo krijgt de koning het eerste exemplaar van het boek, waarin driehonderd dromen van Nederlanders gebundeld zijn.

Het Droomboek is een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging en heeft als motto 'Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning'. Ruim 6500 Nederlanders stuurden een bijdrage in. Een jury van bekende Nederlanders, onder wie André van Duin, Albert Verlinde en Wendy van Dijk, heeft vervolgens een selectie gemaakt.

Het boek bevat driehonderd dromen. Een aantal daarvan is al gepubliceerd op de site van het Droomboek, zoals 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd', 'Dat ons land in vrede mag blijven leven' en 'Meer gelijkwaardigheid ondanks verscheidenheid'.

Op Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn donderdag de driehonderd mensen uitgenodigd van wie de inzendingen in het boek terecht zijn gekomen. Gedurende een kleine twee maanden is daar op de monumentale Stallenlaan de buitententoonstelling Dromen op Paleis Het Loo te zien.

Het Droomboek is vanaf 16.00 uur gratis te downloaden. Ook kan ieder huishouden het op vertoon van een bon afhalen bij een boekwinkel.