Mokhtar: "Keuze voor Twente makkelijk"

Maarten (rubbereend)

Youness Mokhtar hoefde ondanks Belgische en Duitse interesse niet lang na te denken toen FC Twente bij hem aanklopte. "Club Brugge was zeer geïnteresseerd en ook Werder Bremen heeft geïnformeerd", zegt Mokhtar, die overkomt van PEC Zwolle, tegen Voetbal International.

"Alleen was Werder meer iets voor de toekomst. Voor mij was de keuze niet zo moeilijk. In de Eredivisie kan ik nog heel veel leren. Bovendien is het fijn om dicht bij huis te blijven."

"Bij PEC Zwolle gaat het fantastisch, maar ik weet ook dat ze een keer een dip gaan krijgen. FC Twente is toch net weer een volgende stap. Wel denk ik dat dit PEC Zwolle in het linkerrijtje kan eindigen. Ik hoop het in ieder geval wel", aldus de aanwinst van Twente.

Mokhtar leek de opvolger te worden van Dusan Tadic, maar de Servische aanvaller is ook na het sluiten van de transfermarkt in dienst van Twente. "Tadic is een geweldige voetballer. Door met hem te trainen word ik alleen maar beter. Ik wil een zo sterk mogelijk FC Twente", besluit Mokhtar.