PSV wil 'gentlemen's agreement' terug

Maarten (rubbereend)

PSV wil met Ajax en Feyenoord tot een nieuw akkoord komen over het niet wegkopen van talenten uit elkaars jeugdopleiding. De clubs uit de traditionele topdrie hadden een officieus akkoord hierover, maar de laatste seizoenen kwam het steeds vaker voor dat Ajax, Feyenoord en PSV rondkeken in jeugdopleiding van de concurrent.

Riechedley Bazoer (PSV naar Ajax) en Rik Schouw (Ajax naar PSV) zijn twee voorbeelden van talenten die verhuisden. Art Langeler, sinds deze zomer hoofd jeugdopleiding in Eindhoven, hoopt dat de traditionale topdrie juist de krachten bundelt om te voorkomen dat talenten al vroeg naar het buitenland gaan. Een strijd tussen Ajax, PSV en Feyenoord helpt daarbij niet volgens de oud-trainer van PEC Zwolle.

"Dat moeten we niet willen. Ik zal het voortouw nemen om met mijn collega's de discussie weer op te starten", zei Langeler tegen Voetbal International. Hij wil onrust zoals rond de transfer van Bazoer voorkomen. "Onder mijn leiding zullen wij in ieder geval zoiets niet doen."