Wargame AirLand Battle ook naar Mac & Linux

Denzo

De nieuwe game van Eugen Systems,bekend van de RTS-game R.U.S.E, is vanaf nu ook beschikbaar op Mac & Linux. WarGame AirLand Battle (ja, het is een mondvol) was al vanaf mei beschikbaar als early access, maar kwam gisteren officiëel uit, samen met de Mac & Linux-versie.

De game is een van de vele cross-platform titels die sinds kort verschijnen, omdat Valve's populaire gameplatform Steam voortaan ook een Linux-versie heeft. Spelers die de game op Steam kopen, krijgen automatisch toegang tot alle versies. Echter is het nog wel wachten tot de écht grote jongens hun games ook op Linux uit gaan brengen, voordat het echt een succes wordt.

WarGame AirLand Battle is een real-time strategy game, waarbij de speler slechts een klein aantal units beheerd. In tegenstelling tot de meeste RTS-games speel je dus met veel mensen en met maar weinig units, in tegenstelling tot één tegen één met honderden units. De game speelt zich af in een een alternatieve werkelijkheid vlak na de Koude Oorlog, waarbij in 1985 een massale oorlog ontstaat. Spelers kunnen dan ook uit een grote hoeveelheid units van de jaren 80 kiezen, en zijn zowel land-, lucht- als marineunits beschikbaar.