Amsterdams overlastgezin verhuist naar container

Redactie

Een gezin in Amsterdam dat door de rechter uit huis mocht worden gezet wegens jarenlange overlast, vertrekt woensdag vrijwillig. Het gezin verhuist naar een containerwoning op een braakliggend terrein bij de Zeeburgertunnel, bevestigt een woordvoerder van woningstichting Rochdale, die de woning voor het gezin neerzette.

De familie zorgde volgens Rochdale sinds 2000 voor structurele overlast aan de Eierlandstraat in Amsterdam-Noord. Buurtbewoners werden geïntimideerd en een van de familieleden zou zich hebben misdragen tegenover een medewerker van de woningstichting.

De kantonrechter bepaalde begin vorige maand dat Rochdale het gezin de wacht mocht aanzeggen. Een ultieme poging van het gezin om de uitzetting maandag tegen te houden werd door de voorzieningenrechter opnieuw afgewezen.

Tot een huisuitzetting kwam het woensdag echter niet, omdat de familie dinsdag laat besloot alsnog in de container te trekken. Hoeveel leden van het gezin - dat behalve de vader en moeder bestaat uit twee volwassen en drie minderjarige kinderen - meeverhuizen is onduidelijk, aldus de woordvoerder.

Het verblijf in de container is aan voorwaarden van Rochdale verbonden. Zo moet de familie de huur op tijd betalen en mag ze geen overlast of schade veroorzaken. "Anders is het einde oefening", aldus de zegsman van de woningstichting.