Bestuurlijke koerswijziging KNSB

DeLuna

Het bestuur van de KNSB gaat op de schop. In de komende vier tot negen maanden wordt er gekeken hoe de koerswijziging er uit moet komen te zien. Bekend is al wel dat de positie van topsport en breedtesport zal veranderen. Topsport zal een status aparte krijgen.

De extra ledenvergadering die gisteren plaatsvond, waarin het aftreden van voorzitter Doekle Terpstra door de afgevaardigden van de gewesten werd geaccepteerd, kwam al snel in het teken van de toekomst te staan. Woordvoerder Roel Dekker, de afgevaardigde van het gewest Overijssel:"Drie jaar geleden zijn wij in een model gestapt en nu blijken er veranderingen noodzakelijk."

De overige vier bestuurders blijven aanvankelijk verantwoordelijk. Zij zullen zo snel mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter of versterking voor het bestuur.

Huidig bestuurslid Sippie Tigchelaar: "Er staan hele grote zaken op stapel, zoals de Olympische Spelen en de ijsbanenkwestie. Het zou van onze zijde onverantwoordelijk zijn nu te stoppen. We blijven aan 'met versterking' tot de bestuurlijke evaluatie klaar is. Dan zien we wel verder wat onze rol wordt."