[US Open] Youzhny verslaat Hewitt na vijfsetter

Pino112

Mikhail Youzhny heeft dinsdag de kwartfinale van de US Open bereikt. Dat ging ten koste van Lleyton Hewitt. De Australiër verkocht zijn huid echter duur. Pas na een kleine drie uur kwam de eindstand op het bord te staan: 6-3, 3-6, 6-7 (3), 6-4 en 7-5.

Nadat de 31-jarige Rus de eerste set naar zich toe had getrokken, kwam de Australische oud-winnaar van het Amerikaanse grandslamtoernooi tot leven. Hij trok de stand gelijk en was in een spannende tiebreak opnieuw de betere. De 2-1 voorsprong in sets gaf Hewitt vervolgens vleugels. De man uit Adelaide trok zich terug achter de baseline en sloopte zijn Russische opponent met keiharde klappen. Dat leidde tot een 4-1 voorsprong, maar vervolgens was de magie weg bij Hewitt.

Ook in het begin van de beslissende set brak Youzhny vervolgens als eerste. Hij zag zijn jaar oudere tegenstander echter terugkomen en uitlopen naar 5-2. Twaalf jaar na zijn toernooiwinst bleek de laatste game winnen te veel gevraagd voor Hewitt.

Youzhny krijgt bij de laatste acht Novak Djokovic of Marcel Granollers als tegenstander. De Rus doet echter sowieso goede zaken op de wereldranglijst. De afgelopen twee jaar sneuvelde hij op Flushing Meadows al in de eerste ronde.